Review: The Queen’s Diamonds

Juwelista’s diamanten vallen een beetje in het niet
De tiara die Kate tijdens haar bruiloft droeg is een oude bekende

De Britse koningin is alweer 91 jaar geworden. Daarom een mooi moment om jullie een glimp van haar sieradenkistje te gunnen. Daarvoor zou je een tripje naar Londen kunnen nemen om de kroonjuwelen te bekijken. Maar ik kwam een boek tegen waarmee  je een deel van die juwelen keer op keer bewonderen – en dat gewoon thuis op de bank. Dit boek gaat namelijk specifiek over de diamanten (met af en toe een parel of smaragd) van de Britse koninklijke familie. Ruim 300 pagina’s zwijmelen.

Het boek is niet alleen een plaatjesboek voor volwassenen. Er wordt ook verteld over de achtergrond van de sieraden. Welke sieraden waren cadeaus en van wie kwamen die schitterende cadeaus? Welke sieraden werden vermaakt tot een ander sieraad? Superinteressant!

Naast foto’s van de sieraden zelf zijn ook talloze foto’s en schilderijen van de verschillende draagsters. Wat bijzonder is het om een tiara op een schilderij uit de vroege 19e eeuw te zien, en een paar bladzijdes verder datzelfde sieraad te zien pronken op het hoofd van de huidige koningin. Een van de weinige dingen die langer meegaan dan koningin Elizabeth, zijn haar sieraden!


Please follow and like us: