Sacré bleu! Het mysterie van de Hope Diamond

Een review van het boek Hope diamond, the legendary mystery of a cursed diamond door Richard Kurin, en een geschiedenis van deze edele diamant.

Verder lezen

Zilveren sieraden met soda schoonmaken (geen poetswerk nodig), werkt dat echt?

Zilver poetsen. Heb je er ook zo’n hekel aan? Ik vind het niets aan. Mijn oma poetste vroeger eens per maand alle zilverwaar in huis. En dat was nogal wat. Arme vrouw.
Maar tegenwoordig hebben we het internet waar we allemaal, om het eens modern uit te drukken, hacks kunnen vinden. Zo kwam ik een paar keer op de tip om zilveren sieraden in soda schoon te maken. Poetsen is dan niet meer nodig. Hoe geweldig zou dat zijn?

Verder lezen

Sieradendoelen van 2019

Doelen of voornemens. Voornemens klinkt zo… onzeker. Vind je niet? Iets als: misschien doe ik het wel… maar misschien ook niet. Daarom werk ik liever standvastiger en heb ik het over doelen. Schrijf jij je doelen op? Ik lees vaak dat geadviseerd wordt die te noteren. Er wordt dan gesproken over persoonlijke, zakelijke en financiële doelen. De psychologie hierachter is dat de mens graag consistent is. Dus wanneer jij opschrijft welke doelen jij wilt behalen, dan ga je er ook naar hetgeen je vastgelegd hebt, toe werken.

Verder lezen

Mijn top drie sieradenaanwinsten van 2018

Net als voorgaande jaren heb ik het afgelopen jaar mijn sieradencollectie wat uitgebreid. Enkel met antieke en vintage juwelen uiteraard! Ik moet wel zeggen dat ik er dit jaar minder gekocht heb, en meer van mijn collectie doorverkocht heb dan ik toegevoegd heb. Hierbij mijn top drie aanwinsten van 2018.

Verder lezen