Wie is Juwelista?

Juwelista – juwelenverzamelaar

Goud, edelstenen, mineralen, als jong meisje was ik gek op alles dat blonk. Die liefde stierf niet, ik bleek gefascineerd door alle soorten juwelen. Echte sieraden, kocht ik echter niet. Tot ik op een dag belandde in de sieradenrubriek op Marktplaats.

Daar waren ze: honderden antieke en vintage sieraden, mijn naam door het scherm schreeuwend! Ik kocht sieraden, bewonderde ze, bewaarde ze en af en te verkocht ik ze door. Ik ging sieraden dan ook als investering zien. In plaats van saaie aandelen of obligaties investeerde ik mijn geld in goud, in gouden sieraden welteverstaan.

Ik las en onderzocht. en vond een ervaren edelsteenkundige die mij hielp mijn hobby verder te ontwikkelen. Intussen koop ik al ruim een decennium sieraden. Met vallen en opstaan heb ik geleerd echte edelstenen van synthetische te onderscheiden, antieke sieraden te herkennen en waar ik de beste koopjes kon vinden. Via deze website hoop ik mede-sieradenliefhebbers op weg te helpen in de wondere wereld van (antieke) sieraden en edelstenen.

Een gouden leeservaring toegewenst. Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook voor meer sieradenweetjes. Als je vragen hebt, kun je die sturen naar juwelista@gmail.com.