Hét boek over edelstenen: GEM The Definite Visual Guide

Dit boek had ik al zo lang op het oog, het zou hét boek zijn over sieraden, edelstenen en mineralen. Ik zag het in verschillende posts van mede-sieradenfanaten. Maar er bleek moeilijk aan te komen. Bol had het niet. En vanuit Amazon USA moest je flink wat verzendkosten betalen. Dus het Smithsonian Gem boek raakte in de vergetelheid. TOT, ik de onlangs gelanceerde Amazon NL opende. Ik kon mijn geluk niet op, het boek was beschikbaar en met mijn Prime abonnement hoefde ik er geen verzendkosten voor te betalen. Feest!

Een heavy weight

Binnen een paar dagen na mijn bestelling lag het boek op de tafel. In eerste instantie vond ik het een nogal prijzig boek. Maar toen ik het pakket optilde en later opende begreep ik waarom. Smithsonian Gem is een groot en zwaar boek. Ik had niet verwacht dat het zo zwaar zou zijn. Het boek bevat maar liefst 440 kleurrijke pagina’s. Ik heb het niet gewogen maar het moet zeker wel een paar kilo wegen. De volledige titel van dit meesterwerk is GEM The Visual Definitive Visual Guide.

Prachtig alles-in-een boek over sieraden, edelstenen, mineralen en edelmetalen

Na het doornemen van het boek begreep ik het enthousiasme van mijn sieradenfamilie. Het boek staat boordevol informatie en gedetailleerde afbeeldingen van mineralen en edelstenen, én sieraden. Het is echt een all-in-one boek, ideaal voor mensen zoals ik. Het boek bevat zowel geologische informatie over edelstenen en mineralen, tot de vindplekken aan toe, als kennis over edelmetalen. Maar ook prachtige historische verhalen van zeldzame stenen en hun eigenaars. Van de Hope diamant tot aan de edelstenen en beroemde sieraden van royalty zoals de kroon van Karel de Grote (die wellicht verre voorvader van jou en mij is), tot aan de robijn, die eigenlijk een spinel is, van een andere Grote, Catharina de Grote van Rusland.

boek over edelstenen en sieraden 2 boek over edelstenen en sieraden boek over edelstenen en sieraden 3 boek over mineralen en edelstenen 4

Conclusie

Al met al biedt dit indrukwekkend dagenlang, als het wekenlang is, leesplezier en ik ben ervan overtuigd dat elke liefhebber van sieraden, edelstenen en mineralen in zijn of haar handjes mag klappen met dit boek. Mocht je op zoek zijn naar een geschikt cadeau voor je sieradenbeminnende partner, dan zou ik dit boek zeker overwegen.

Kopen?

Je kunt dit boek bij Amazon bestellen, klik hier. Goed nieuws, het is nu tijdelijk in de aanbieding waardoor je 8 euro korting krijgt.