Drie sieradentrends van 2017

 

Met behulp van Instagram presenteer ik aan jullie: drie sieradentrends van 2017.  Instagram staat vol sieradenliefhebbers die hun sieraden maar al te graag met jou en mij delen. Dé plek om inspiratie op te doen. Hou je vast…

  1. Stack attack en mix and (don’t) match. Al jaren schrijft Vogue over de trend van het stapelen van sieraden (zie hier en hier en hier) en ik hoop dat die trend nog even blijft. Alles kan en mag. Een hand vol antieke sieraden? Doen! Verschillende soorten edelstenen en goud en platina door elkaar? Doen! Meerdere armbanden of kettingen van verschillende lengtes? Alles kan en mag. Ook helemaal hot is een paar grote opvallende ringen aan bijvoorbeeld de wijsvinger en middelvinger, de wat smallere ringen zijn namelijk op hun retour. Want tegenwoordig is niet alleen je ringvinger gereserveerd voor bling. Met jouw sieraden druk je uit wie jíj bent.

2. Groen en blauw, passen bij jou. Alle tinten groen en blauw zijn goed. Turkoois, paraiba toermalijn, saffier, peridot en smaragd. Zomaar wat stenen maar alles mag.  Antiek of modern? Mag ook allemaal. Jouw sieraden, jouw stijl.

View this post on Instagram

Pra clarear o dia de hoje! 🔥💎

A post shared by Thiago Leite (@thiagoleite_realgems) on

3. Wat diamanten betreft, geldt hoe witter hoe beter – los van de fancy color diamanten dan. Maar tegenwoordig zijn getinte diamanten helemaal oké. Grijs, champagne, grijs-blauw of cognac. Alle getinte diamanten zijn cool. Maar dan wel graag roos geslepen. Zulke diamanten zijn in antieke sieraden te vinden, maar ook moderne edelsmeden wagen zich aan deze trend.