Sieradendoelen van 2019

Doelen of voornemens. Wist je dat 80% van de mensen financiële goede voornemens voor het nieuwe jaar heeft? Maar voornemens klinkt  voor mij zo… onzeker. Vind je niet? Iets als: misschien doe ik het wel… maar misschien ook niet. Daarom werk ik liever standvastiger en heb ik het over doelen. Schrijf jij je doelen op? Ik lees vaak dat geadviseerd wordt die te noteren. Er wordt dan gesproken over persoonlijke, zakelijke en financiële doelen. De psychologie hierachter is dat de mens graag consistent is. Dus wanneer jij opschrijft welke doelen jij wilt behalen, dan ga je er ook naar hetgeen je vastgelegd hebt, handelen.

Financiële doelen

Ik had mijn financiële doelen al in september geformuleerd. Het is voor het eerst dat ik dat doe. En nu, zo’n drie maanden later, kan ik beamen: ja, ik werk écht bewust naar mijn doelen toe en heb mijn eerste doel bijna behaald!

Bij financiële doelen denk je misschien aan sparen of beleggen. Dat is ook waaraan ik denk, maar voor het eerst heb ik dit jaar een sieradendoel. Want, zoals ik altijd op deze blog loop te verkondigen: investeer ook in antieke of vintage sieraden. Ik bazel niet zomaar wat, ik doe dat zelf ook. Meer info over waarom je dat nou weer zou moeten doen, vind je hier.

Géén impulsaankopen

Wat sieraden betreft had ik voorheen wel in mijn hoofd wat ik wilde, en als ik iets tegenkwam en ik had het geld ervoor dan kocht ik het. En soms zag ik zo’n goede deal dat ik voor de impulsaankoop zwichtte. Alhoewel, eerlijk gezegd zijn mijn sieraden voor het merendeel impulsaankopen. Maar dit jaar gaan we dat anders doen. Ik ga namelijk in één wat duurder sieraad investeren, in plaats van meerdere goedkopere juwelen. Ik heb de verleiding al weerstaan en een paar prachtige ringen aan me voorbij laten gaan. Dus het begin is er!

Ze wachten met smart op hun nieuwe kameraad

Maar Juwelista, wat voor sieraad mag dat dan wel niet zijn, hoor ik je denken.

Mijn sieradendoel voor 2019

Komt ‘ie: mijn sieradendoel voor 2019 is… een antieke (of vintage) diamanten armband. Een armband met behalve diamanten ook andere edelstenen mag ook. Ik heb niet iets specifieks in mijn hoofd. Ik denk niet zozeer aan een tennisarmband, meer een slavenarmband met edelstenen of een ander stevig model. But we’ll see. Een budget heb ik wel vastgesteld. Ik heb daarnaast ook een spaardoel, zodra ik die bereikt heb dan ga ik werken aan mijn sieradendoel. Hieronder een paar diamanten armbanden die mij aanspreken, alhoewel deze waarschijnlijk boven mijn budget liggen. You can’t blame a girl for dreaming.


Hopelijk zal je over een jaartje op deze site een post over mijn aanwinsten van 2019 lezen met daarin dé armband. Wil je geen van mijn posts missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg mij op sociale media. Een schitterend 2019 aan iedereen toegewenst!