Mijn top drie sieradenaanwinsten van 2018

Wauw, 2018 is alweer bijna op z’n eind. Vind je ook niet dat het jaar voorbijgevlogen is? Het lijkt nog maar net dat ik moest wennen aan het schrijven van 2018 op documenten. Nu ik dat gewend ben geraakt, moet ik weer aan iets nieuws wennen. Het is ook elk jaar hetzelfde liedje.

Net als voorgaande jaren heb ik het afgelopen jaar mijn sieradencollectie wat uitgebreid. Enkel met antieke en vintage juwelen uiteraard! Ik moet wel zeggen dat ik er dit jaar minder gekocht heb, en meer van mijn collectie doorverkocht heb dan ik toegevoegd heb. Een iets wat ik dit jaar gedaan heb, is bij de aankoop van een ring beter op de ringmaat letten. Ik ben namelijk een reuzin en daar passen worstenvingers bij.

Let op de ringmaat

Als ik eerder een ring kocht namelijk, kocht ik gewoon wat ik mooi vond, en keek verder niet naar de maat. Ik laat hem gewoon vergroten, dacht ik dan. Maar ik had twee jaar geleden een paar héél bijzondere ringen gekocht in kleinere maten. Ik was er zo blij mee. De smeagol in mij kwam gewoon naar boven. My precious! Toen bleken die ringen niet naar mijn reuzenmaat te vergroten omdat ze te klein ervoor waren. Balen! Mijn lesje heb ik op de zure en dure manier geleerd. Daarom koop ik nu enkel nog ringen die maximaal twee maten te klein zijn. Liever nog koop ik grotere ringen, zodat mijn duim ook wat om aan te doen heeft. Trouwen, informatie over ringmaten, vind je hier.

Maar  goed, terug naar mijn aankopen van dit jaar. Ik heb mijn juwelenkistje erbij gepakt en de drie sieraden eruit geplukt die ik extra bijzonder vind. Deze sieraden zijn blijvertjes. Mijn top drie aanwinsten van 2018 zijn… trommelgeroffel:

Art déco ring van platina, bezet met aquamarijn en diamanten

Op nummer een een ring die ik niet zelf gekocht heb. Dat maakt hem dan ook wel weer extra bijzonder. Want deze ring had mijn prachtige moeder, op mijn aanraden, jaren  geleden via Marktplaats gekocht voor een heel schappelijke prijs. En nu heeft ze hem nu aan mij gegeven. Superlief! Deze ring vond ik veruit haar mooiste, en nu mag ik ermee pronken. Het betreft hier een platina ring met een opvallende aquamarijn en vier oud geslepen diamanten. De ring is een heuse art deco juweel. Volledig met certificaat van echtheid. Toen ik Meghan Markle zag met haar aquamarijn ring, en hoe prachtig die matchte met haar witte japon, werd ik nog een beetje éxtra verliefd op mijn eigen aquamarijntje.

20e eeuws rouwarmband met letter M, bezet met diamanten, vervaardigd van 15 karaat goud en met zwart bandje

Nummer twee is dit rouwarmbandje. Rouw. Klinkt wel wat somber.  En luguber. Maar dat past niet bij het gevoel dat ik ervan krijg. Ik ben gek op sieraden met mijn voorletter. En deze zwarte armbandjes vind ik zo gaaf en chique staan. Ik heb intussen drie van zulke armbandjes met de letter M, maar dit vind ik de mooiste. De M is bezet met diamantjes en is verder vervaardigd van 15 karaat goud en emaille. Dit armbandje is vermoedelijk aan het begin van de 20e eeuw gemaakt en dus ruim een eeuw oud. Dergelijke sieraden werden toentertijd gedragen als teken van rouw. Wat dit specifieke armbandje nog specialer maakt is dat het zijn originele sieradendoosje nog heeft. Elke verzamelaar van antieke sieraden kent de meerwaarde van het originele juwelendoosje. Zulke antieke doosjes leveren al gauw tientallen euro’s op, een sieraad met zijn eigen doosje is éxtra waardevol.

Vintage 18 karaat gouden amethist solitaire ring

En de afsluiter van mijn top drie is deze amethist ring. De ring is van 18 karaat goud. Net als de aquamarijn is dit een mooie grote steen. Soms hou ik juist van de subtiele ringen, maar dit jaar heb ik meer voor de statement ringen gekozen. Deze vintage ring past perfect bij mijn pastelkleurige kleding. Vanwege de zetting van de steen is deze ring niet geschikt voor dagelijks gebruik, hij blijft namelijk snel vasthaken. Maar ondanks mijn immense liefde voor sieraden, draag ik ringen sowieso niet dagelijks.

Dit waren mijn mooiste aankopen van 2018. Ik ben benieuwd welke schatten wachten tot ik ze in 2019 ontdek! Ik heb alvast een sieradendoel, daarover lees je hier.