Waarom jij voortaan je ringen afdoet voor het afwassen

 

ringschaaljes

Voor ik de douche instapte, deed ik mijn oorbellen af. Ik legde ze op het zeeprandje van de wasbak, althans dat dacht ik. Ik hoorde een van de oorbellen de wasbak in vallen. En zag net hoe hij in down the drain ging. Mijn prachtige goud, voor altijd verloren, in een diep zwart gat verdwenen. Snik.

Is het jou ook wel eens overkomen? Ik lees wel eens verhalen van vrouwen die verlovings- of trouwringen op zo’n manier kwijtraken. Even de ring af tijdens het handen wassen of afwassen. Maar dan opeens valt de ring om nooit meer teruggezien te worden. Voor dit probleem zocht ik een oplossing.

Waarom je sieraden af moet doen voor het afwassen of douchen

Ten eerste: waarom sieraden af doen voor het afwassen of handen wassen? Vooral bij ringen met edelstenen kunnen zeepresten onder de edelsteen blijven zitten waardoor de steen zijn glans verliest en er dof uitziet. Omdat het vuil onder de steen ophoopt is dat lastig schoon te maken (lees hier hoe je je sieraad het best schoonmaakt). Daarnaast bestaat er een kans op ongelukken. Want mensen denken wel eens dat een diamant onbreekbaar is, maar een niet al te harde stoot op de juiste plaats kan al voor een chip in de steen zorgen. Laat staan zachtere edelstenen zoals smaragden of opalen. Dus wanneer bij het afwassen je glazen kan door een verkeerde beweging je ring raakt, kan er zomaar een hap uit je edelsteen zijn. Dat willen we niet!

Bewaaroplossingen voor ringen

De oplossing voor mij is ringbakjes bij de wasbak van de badkamer en op het aanrecht in de keuken. Ik had het idee wel eens ergens gezien maar het kwartje viel pas toen ik dit prachtige bakje uit het Marokkaanse Fez bij iemand zag. Het is eigenlijk een zeepbakje maar zoiets is uitermate geschikt voor sieraden en het staat ook nog eens prachtig.

Ideaal voor mij! Het liefst had ik precies dit bakje. Maar voorlopig heb ik geen plannen om richting Fez te gaan. Daarom keek ik online. Dergelijke bakjes waren er niet in overvloed. Ik vond wel twee verkopers die iets soortgelijks verkochten.

Polemiekklei schaaltjes

Deze handbeschilderde bakjes van polemiekklei kocht ik via Etsy. Normaal verkóóp ik op Etsy, en nu kócht ik er voor het eerst iets. De schaaltjes kostten E16 per stuk. Ik vind de beschildering erg mooi. Maar de bakjes zijn licht in gewicht, wat ik niet verwacht had. Vanwege het lichte gewicht zijn ze niet geschikt voor sieradenbakjes in de keuken of in de badkamer omdat ze snel omgestoten kunnen worden. Ik heb ze nu op mijn nachtkastje gezet. De verkoper van deze schaaltjes is MIBPolymerCreations (link) uit Utrecht.

 

 

 

Keramieken zeepschaaltjes

 

Iets goedkoper waren deze zeepschaaltjes, van Theehuysje de Freule. Ik betaalde er E10,95 per stuk voor. Ze zijn gemaakt van keramiek en handbeschilderd. Elk schaaltje is uniek. Dit was ook meer in de buurt van wat ik wilde. Zwaardere kwaliteit en prachtige details. Eentje is voor mijn badkamer, de ander voor mijn keuken en de laatste is voor een vriendin. Ik gebruik ze intussen een half jaartje en het ziet er nog prachtig uit! De schaaltjes die ik gekocht had, zijn er niet meer. Maar er zijn wel schaaltjes in andere vormen. Zie hier.

Eindoordeel

Eindconclusie: de schaaltjes van Theehuysje de Freule waren het meest geschikt voor mijn doel. Ze zijn duurzaam en een versiering voor de badkamer. Ik ben er erg blij mee! De schaaltjes van Etsy vond ik duur en ze waren niet geschikt voor mijn doel.

Tip: ken je een sieradenliefhebber? Een klein schaaltje om sieraden in de bewaren is een ideaal cadeautje (ook voor de kleine portemonnee). Ik heb er intussen ook een paar cadeau gedaan.

Disclaimer: Alle producten heb ik zelf gekocht, deze post is dan ook op geen enkele manier gesponsord.